Consumul excesiv de cafea dauneaza grav sanatatii
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOyjR8noSPT10IZsBnwbSdu4LJv3FvpxpUyRljFKudcxg8goUQ2kmji9dQ35tOXkb0KIAR8mSlPLVoRc730xwiSNujiWSAlN6YbbSwytThUZyqzIFOKkgEbhCMgN9jNfE1CxQIeMj6CyIO/s320/image_125587310810537900_1.jpg)
Consumul in exces al cafelei aduce numeroase efecte nocive care nu pot fi deloc trecute cu vederea
Originea cafelei este aproape necunoscuta. Unii pretind ca Homer vorbeste in Odiseea despre cafea sub numele de nepenthes. Ceea ce se stie sigur este faptul ca un diplomat, Gemal-Eddin-Dhabhani, facand o calatorie in Persia, in anul 1420, a baut acolo o cafea si dupa aceea a adus-o in tara sa. Foarte rapid cafeaua s-a extins la Meca, Medina, in Egipt si de acolo, in 1550, la Constantinopol. Turcii au introdus-o ulterior si in Occident. Infuzia de cafea contine aproape jumatate din cafeina si substantele minerale ale cafelei prajite si a treia parte din materiile grase. Cafeaua contine un principiu activ important, cafeina, pe care prajitul nu-l modifica aproape deloc. Cafeina este tipul alcaloidelor ce actioneaza asupra sistemului nervos avand actiune stimulanta, motiv pentru care cafeaua a fost numita "bautura intelectuala". In plus, cafeaua creste circulatia in muschiul inimii. Intr-o oarecare masura atenueaza senzatia de foame prin plenitudinea gastrica si poate printr-un efect nervos central. Consumata calda dupa masa are actiune favorabila asupra digestiei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu