duminică, 21 februarie 2010

Consumul excesiv de cafea dauneaza grav sanatatii



  • Consumul in exces al cafelei aduce numeroase efecte nocive care nu pot fi deloc trecute cu vederea

  • cup_of_coffee.jpgOriginea cafelei este aproape necunoscuta. Unii pretind ca Homer vorbeste in Odiseea despre cafea sub numele de nepenthes. Ceea ce se stie sigur este faptul ca un diplomat, Gemal-Eddin-Dhabhani, facand o calatorie in Persia, in anul 1420, a baut acolo o cafea si dupa aceea a adus-o in tara sa. Foarte rapid cafeaua s-a extins la Meca, Medina, in Egipt si de acolo, in 1550, la Constantinopol. Turcii au introdus-o ulterior si in Occident. Infuzia de cafea contine aproape jumatate din cafeina si substantele minerale ale cafelei prajite si a treia parte din materiile grase. Cafeaua contine un principiu activ important, cafeina, pe care prajitul nu-l modifica aproape deloc. Cafeina este tipul alcaloidelor ce actioneaza asupra sistemului nervos avand actiune stimulanta, motiv pentru care cafeaua a fost numita "bautura intelectuala". In plus, cafeaua creste circulatia in muschiul inimii. Intr-o oarecare masura atenueaza senzatia de foame prin plenitudinea gastrica si poate printr-un efect nervos central. Consumata calda dupa masa are actiune favorabila asupra digestiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu