sâmbătă, 20 februarie 2010

Alcoolul

Alcoolul este un drog care in timp poate creea dependenta. Cei care spun ca nu se intampla asa se inseala. In timp, fara sa-ti dai seama, alcoolul iti poate crea dependenta. Consumat in cantitati mari, este foarte daunator organismului uman caruia ii cauzeaza multe efecte negative care duc la boli precum: hepatita, ciroza, marirea in greutate a ficatului, inflamarea ficatului sau cancer la ficat. Alcoolul mai poate cauza: atacuri de cord, boli de inima, gastrita, ulcer digestiv, cancer intestinal sau cresterea presiunii sangelui. Persoanele care consuma alcool în cantitati prea mari au sanse mai mari decât altele sa sufere de anxietate, paranoia sau depresie.
» Alcoolul incetineste functionarea celulelor si a organelor, pana cand acestea isi desfasoara activitatea cu mult mai putina eficienta. Mersul impleticit si cazaturile sunt alte cauze ale consumului de alcool. O persoana care consuma prea mult alcool poate adormi sau poate intra in coma.
» Consumat in cantitati mari, alcoolul iti da curaj, iti schimba caracterul (dispar inhibitiile) si faci lucruri pe care in mod normal nu le faceai. Se poate intampla ca fara sa-ti dai seama sa faci lucruri pe care apoi le vei regreta o perioada sau ... poate o viata intreaga. Si asta din cauza ca alcoolul afecteaza creierul, ceea ce duce la pierderea echilibrului psihic, la dificultati de gandire.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu